TMA Talentenanalyse

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zet de TMA Talentenanalyse de kandidaat centraal en op de troon die hem past. De TMA Talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken. De TMA talentenanalyse wordt toegepast voor selectie-, ontwikkeling-, mobiliteit-, beroepskeuze- en reïntegratievraagstukken.

Een van de belangrijkste instrumenten van de TMA Methode is de TMA Talentenanalyse. De talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten van mensen in kaart. En daarbij geeft het inzicht op welke werkgebieden een persoon het meest gemotiveerd en talentvol kan functioneren.

Kandidaten maken online een TMA Talentenanalyse waarmee tevens 53 competenties worden gemeten. Een TMA Talentenanalyse benadert mensen positief, is niet veroordelend en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. De dashboards en rapportages geven informatie over de talenten van mensen en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast geeft TMA adviezen over de ideale werkomgeving, leer- en ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties. Samen met de TMA Beroepskeuze analyses en Career Coach wordt inzage gegeven in de beste werkomgeving en beschikbare vacatures voor de kandidaat.

De beschrijving van de drijfveren en talenten zijn een goed uitgangspunt om erachter te komen wat een medewerker wil en waar hij aanleg voor heeft.

Via de TMA Talentenanalyse krijg je veel informatie over jezelf: wat zijn je toptalenten, waar liggen jouw persoonlijke voorkeuren en wat kan je makkelijk leren. En allemaal op een positieve manier beschreven zodat mensen zich niet snel miskend voelen.

Met de talentinformatie kun je met je leidinggevende makkelijker een gesprek voeren over het werk: wat gaat er goed en minder goed en wat zijn kansrijke acties voor persoonlijke ontwikkeling. TMA gaat ervan uit dat mensen het beste functioneren, het makkelijkst leren en het meest gemotiveerd zijn als ze werk doen dat dicht bij hun talenten ligt. De afstemming tussen werk en talenten wordt met de talentenanalyse een stuk makkelijker.

De talentenanalyse kan ook gebruikt worden om na te denken over toekomstig werk: wat past wel bij je en wat vooral niet.

De talentenanalyse kan ook in teamverband gebruikt worden om het werk beter onderling te verdelen op basis van elkaars talenten.

Download een voorbeeldrapport, of de uitleg in A4.